Chcąc posegregować swoje samochodowe EDC stwierdziłem, że wykorzystam kieszenie i ładownice jakie posiadam i przypnę je do amerykańskiego panelu na siedzenie o nazwie Molle Vehicle Panel.
Niestety jak go nie potrzebowałem to pełno było tego na allegro, ale jak są potrzebne to nie ma żadnego.
Udało mi się zdobyć tylko jeden, a potrzebne mi są dwa.
Tak więc stwierdziłem, że może zrobię taki platformę z PCV lub czegoś podobnego.
I tak doszedłem do wniosku, że użyję stalowej siatki.
Początkowo miałem zamiar użyć siatki z oczkami 20 x 20 mm i drucie fi 2 mm, ale jednak lepszym rozwiązaniem jest siatka 25 x 25 mm i drugie fi 2 mm - może jest nieco za duże oczko w jednej płaszczyźnie, ale i tak spokojnie da się zamontować kieszeń/ładownicę.
Dlaczego przekrój kwadratowy pomimo, że można dostać siatkę o przekroju prostokątnym oczek? Dlatego, że dzięki temu spokojnie mogę montować ładownicę wzdłuż i wszerz.
Wielkość panelu to ok. 60 x 50 cm.
Kilka fotek jeszcze przed montażem i segregacją samochodowego EDC.
Początkowo chciałem użyć samej siatki, ale stwierdziłem, że stabilniejsza będzie dzięki stelażowi. Wybór padł na rurę PCV fi 3/4 cala, opaski zaciskowe są tymczasowe, aby sprawdzić czy całość zda egzamin:

Zamontowana kieszeń i pasy montażowe, które oplatają siedzenie - taśma polipropylenowa 25 mm i łącznie cztery "drabinki":

Montaż pasków - dwie wersje (pasek po lewej i prawej są nieco inaczej przełożone):

Zamontowany panel na siedzeniu:

Koszt ok. 50 zł, a materiału mam na jeszcze jeden nieco mniejszy panel z zapasem siatki (potrzeba by tylko kolanek dokupić).