Szczerze to wygląda jak gówno!
Wg opisu jego wymiary są większe niż WIST 94, który do najmniejszych nie należy!
Co ciekawe to jest też większy od Glock 17...
Siła spustu:
- PW INKA: 15N i 50N (sic!)
- WIST 94: 30N
- GLOCK 17 gen. 5: 26N
- GLOCK 17 gen. 4: 28 N
- P-83 wg jednych materiałów jakie znalazłem u siebie ma: 12 - 27N (niestety ciężko powiedzieć czy to są wartości dla SA i DA czy ogólny zakres dla SA)
- CZ 75B: 18N i 40N wg wikipedii, niestety w instrukcji nie znalazłem tych danych
Opisana kabura na biodro wygląda na zdjęciu jak kabura na pas i to dość wysoka!
Co przy takim gabarycie broni będzie komicznie wyglądało przy dobywaniu, a i do łatwych należeć nie będzie zwłaszcza przy niskich osobach.
Do tego przycisk w tej kaburze to raczej jakaś kpina bo coś mi się wydaje, że może kierować palec bezpośrednio na język spustowy!
Szyna do latarki/wskaźnika jest jakby za mało podcięta do tyłu - oczywiście dedykowanej nie ma więc może się okazać, że użycie tego co jest na rynku sprawi, że się nie da - chyba, że mowa o wynalazkach sprzed 20 lat...
Te wycięcia pod palce mogli sobie darować bo to jakaś kpina jest, a całość pistoletu wygląda jak skopiowana z kilku różnych.
Zrzut magazynka - dla mnie to rozwiązanie rodem z P99 i USP to porażka.
Jedyne, które w miarę dobrze się używało to z USP 45C, które jest powiększone, ale i tak wolę klasyczny przycisk, który łatwiej obsługuje się kciukiem jak środkowym palcem.
Kilka lat temu bodajże 1 brygada pancerna chciała kupić 3000 szt. pistoletów - przetarg wstrzymano, aby dać czas FB na dokończenie prac nad tą ich makietą - oczywiście nic z tego nie wyszło i przerzucili się na doskonalenie MAG'a i wyszedł im RAGUN.
Teraz widzę WITU coś kombinuje, ale zamiast zrobić coś sensownego to robi wielką krowę...
Jeden wielki misz masz kilku różnych klamek bez większego sensu, ładu i składu.