Co do powyższej tablicy, jak i wcześniejszego mojego wpisu odnośnie pokrowca na olejarkę to znalazłem w jednym wykazie, że pokrowiec był przypisany do AK z kolbą drewnianą, ale w następnych wykazach już nie było o nim wzmianki.
Natomiast nie ma o nim żadnej wzmianki w instrukcji z 1956 roku, a olejarkę przechowuje się w kieszeni torby na magazynki.
Szukając informacji na temat numerowania tłumików płomienia do NSP-3 jeszcze raz sprawdziłem instrukcję napraw - wcześniej sugerowałem się ogólną instrukcją napraw uzbrojenia oraz poniżej przedstawioną kartą naprawy nr 55 pomijając nieco sprawdzenie z tabelki, które również wstawiam:
Jak widać jedną z pierwszych czynności jest sprawdzenie zgodności numerów i w tabeli są wymienione magazynki, czynności związane z naprawą opisane są w karcie nr 55, która to jednak magazynków już nie wymienia, ale dodaje wzmiankę o spuście oraz AKMŁ i AKMSN, których w tabeli również nie ma.
W związku z czym ktoś w PWU, DWU czy OWU mógł się sugerować tabelką i numery na magazynkach zostały dodane, może to nawet na niższym szczeblu zrobiono, ale kilka takich magazynków w różnych miejscach w kraju widziałem.
Nie wiem czy nie posiadam takowego nawet w kolekcji jak się nie ostał lub nie poszedł na jakiś inny projekt za czasów kiedy magi do AK można było kupić po 15 zł.