Wczoraj dotarł ostatni mały element, teraz "tylko" muszę ogarnąć poskładanie tego w całość ..
Remington 700 PCR .308Win lufa 24" handguard w standardzie M-Lok (a jednak, zamawiałem to jeszcze były SquareDrop/KeyMod).
Bipod taki troche f-class z bipody.eu na szynę UIT z adapterem UIT->Picatinny
luneta Leupold VX-3i LPR 6.5-20x50 FFP z siatką TMR
montaż (po taniości) Burris Signature Zee Ring Extra-High (1.18") liczę na to że wkładki w obejmach zastąpią docieranie montażu, jest też teoretyczna opcja uzyskania skosu ...
szyna Magpul M-Lok-> Picatinny (to ten ostatni brakujący kawałek).
Przy okazji , zastanawianie się czy rysunek techniczny nakrętki do M-Lok nie powinien podlegać restrykcjom Departamentu Handlu jest ... hmm ... idiotyczne. Jak by "źli ludzie" poza USA nie mieli suwmiarki i nie potrafili zrobić rysunku technicznego ... Tak wyczytałem na wiki szukając wymiarów klucza do dokręcenia tych cudnych śrubek.
Przy okazji wypatrzyłem taki przydatny gadżet dla tych co zamierzają strzeać i ładować pojedynczo (na przykład kulkami xxl 250gr :-D )
https://allegro.pl/oferta/wklad-do-gniazda-magazynka-sabatti-str-aics-8827026559Przetestowane, pasuje. Ale z drugiej strony magazynek AICS od MDT pasuje tak sobie ... to znaczy włożyc się da ale wyjąć ciężko ...na razie nic nie piłuję.
Ciekawe jak mi wyjdzie pierwsze w życiu ustawianie lunety? Nauczony doświadczeniem mam odpowiednie narzedzie czyli wkrętak dynamometryczny ...Moja łapa jest mała ale czasem zbyt silna ...