Dzięki.
Moje P-83 to już trochę się poobdzierało, a latem jakoś nie położyłem farby od nowa - tak wyszło, że mi się nie chciało...
Pamiętaj o P-64 do kolekcji - miałem, ale sprzedałem i powiem, że chętnie bym sobie jeszcze jednego kupił, ale okazję musiałbym znaleźć taką jak miałem przy kilku innych sztukach z kolekcji.
SKS'a miałem chińskiego i jest to dość ciekawa konstrukcja, ale jak mieć w kolekcji to polskiego czy też radzieckiego, który był u nas w służbie bo my nie produkowaliśmy SKS/ksS'ów z tego co kojarzę, ale mogę się mylić.
Pallad - chętnie bym nabył, ale zdekowanych ostatnio coś nie widziałem, a te co były to kosztowały ok. 1000 zł - a na coś takiego mi szkoda trochę kasy.
PM-63 można kupić dwie wersje na rynek cywilny - strzelające z zamka otwartego jak i droższe strzelające z zamka zamkniętego.
Ostatnio z nawet dobrym ukompletowaniem widziałem normalne RAK'i po 900 zł.
Jeżeli Pallada zamierzasz mieć w kolekcji to musisz kupić AKM'a, a do kompletu AKGN i AKMS'a
Jeżeli masz tzw. pełne kolekcjonerskie to 26 mm pist. sygn. wz. 78 możesz mieć normalnie w kolekcji!
Tylko jakoś nigdzie nie widziałem takowych w sprzedaży bo sam bym chętnie nabył jednego - amunicję można kupić w Czechach.
Co do Tantala to musisz mieć metalowy chociaż jeden magazynek, olejarkę plastikową!